Ματίνα Κυριάκου

Γεννημένη στην Χαλκίδα Ευβοίας στις 11 Φεβρουαρίου 1979,η Ματίνα Κυριάκου έζησε  ήρεμα και όμορφα παιδικά χρόνια.

Έφυγε το 1996 για να σπουδάσει Διαιτολογία-Διατροφολογία στην Αθήνα όπου έζησε και εργάστηκε μέχρι το 2000 οπότε επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της όπου εργάζεται στο αντικείμενο της μέχρι    και σήμερα.

Το 2002 παντρεύτηκε τον Κώστα Δαρδώνη με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.

Το 2004  γέννησε τον Αλέξανδρο και το 2010 την Αθανασία.

Το 2010 και μόλις γέννησε την κόρη της, ο γιος της Αλέξανδρος νόσησε με μια μορφή καρκίνου. Τότε ξεκίνησε για εκείνη και την οικογένεια της ένας τιτάνιος αγώνας για να σωθεί το παιδί τους.

Ένα χρόνο μετά ο Αλέξανδρος ελεύθερος πλέον καρκίνου ξεκίνησε να ζει σαν φυσιολογικό παιδί.

Η ευτυχία κράτησε πέντε χρόνια οπότε  το 2016 η ασθένεια του Αλέξανδρου επανήλθε.

Ξεκίνησε ένας ακόμη μεγαλύτερος αγώνας καθώς ο καρκίνος επέστρεψε πιο επιθετικός αυτή την φορά.

Μαζί με τον σύζυγο και την μικρή τους κόρη μετέβησαν στην Αγγλία για να πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό για τον Αλέξανδρο χειρουργείο. Εκεί ο Αλέξανδρος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μετάλλιο τιμής και ανδρείας για όλα τα παιδιά που παλεύουν για την ζωή τους. Έτσι ζωγράφισε και κατασκεύασε μια κονκάρδα με ένα άλογο έναν χαρούμενο ήλιο και έγραψε πάνω της: «Να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος» και την καρφίτσωνε με τιμή στα παιδάκια στο νοσοκομείο.

Το 2017 και αφού η οικογένεια είχε επιστρέψει Ελλάδα ο Αλέξανδρος έπαθε πνευμονία και μετά από μεγάλη μάχη, έφυγε.

Η μητέρα του αποφάσισε να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε ο γιος της και έκτοτε έχοντας δημιουργήσει την ομάδα «Αλέξανδρος Να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος» που αριθμεί χιλιάδες ανθρώπους και με την βοήθεια της οποίας πραγματοποιεί φιλανθρωπικές δράσεις για να βοηθάει παιδιά με καρκίνο. Συγχρόνως ξεκίνησε να γράφει βιωματικά κείμενα τα οποία δημοσιεύει στην ομάδα του γιου της και δίνει δύναμη στις μαμάδες που αγωνίζονται. Έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια και πλέον είναι η μαμά-Ματίνα για όλα τα παιδιά του ογκολογικού της χώρας καθώς κάθε χρόνο επισκέπτεται τα παιδιά που νοσηλεύονται και τους καρφιτσώνει το μετάλλιο τους.

Όλα αυτά τα χρόνια κρατώντας ημερολόγιο για όλα όσα βίωνε ο γιος της στα νοσοκομεία έγραψε ένα βιωματικό βιβλίο με τίτλο: «Αλέξανδρος Να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος» ,στο οποίο εξιστορεί την ζωή της και επιδιώκει να υπενθυμίσει στους ανθρώπους τι πραγματικά έχει σημασία και τι όχι.

Showing the single result